Elämää Italiassa

Viikko lomaelämää Etelä-Italiassa, Salentossa. Lähde kanssamme kokemaan aito Etelä-Italian tunnelma, kirkas meri, kulttuuri, ruoka, viini ja upeat maisemat.

Hintaan sisältyy:

 • Reittilennot turistiluokassa
 • Majoitus neljän tähden hotellissa
 • Retket mm.
  - Leccen historiallinen kaupunki
  - Lago Bauxite -järvi
  - Viininmaisteluretki
 • Ohjatut meditatiiviset harjoitukset

Minimiryhmäkoko 12 henkilöä.

 

Lisätiedot: 
sannatuulia@outlook.com
Sanna Heiskanen 044-7834402

 

Jätä nyt alustava kiinnostusilmoitus, niin pysyt ajantasalla ja saat lisätietoa matkasuunnitelmien edistymisestä. Alustava kiinnostusilmoitus ei sido sinua mihinkään.

Lisätietoa kohteista:

LECCE

Lecce, jota kutsutaan myös taiteen kaupungiksi, Etelä-Italian Firenzeksi ja barokin valtiattareksi, on täynnä Rooman ajan arkeologisia kohteita ja 1600-luvun barokkihelmiä. Leccen kauniit kirkot ja muut rakennukset on tehty paikallisesta kalkkikivestä, jota on helppo työstää. Kaupungin rakennusten lukuisat yksityiskohdat sekä upeat veistokset on tehty barokin aikakaudella.

Kaupunkiin pääsi alunperin neljän eri portin kautta: Porta Napoli, Porta Rudiae, Porta San Biagio ja Porta San Martino, mutta valitettavasti Porta San Martino romahti 1800-luvulla. Vuonna 2016 Lecce oli Etelä-Italian toiseksi suosituin turistikohde, häviten täpärästi Napolille.

Leccen kaupunki ja maakunta on pinta-alaltaan iso ja sillä on 230km pitkä rantaviiva. Rantaviivaa kaunistavat hiekkarannat ja kiviset kalliomuodostelmat. Rannikolla on myös upeita luolastoja, joista tunnetuin lienee Grotta Zinzulusa. Rannikon tuntumassa maasto on välimerellisen rehevää ja paikoitellen mäntymetsän peittämää.

Alueen tunnetuimmat matkailukohteet ovat San Cataldo, San Foca, Torre Bear, Otranto, Porto Badisco, Santa Cesarea Terme, Castro, Tricase, Santa Maria di Leuca, Marina di San Gregorio, Torre Vado Marina di Pescoluse, Lido Marini, Torre San Giovanni, Gallipoli, Santa Maria al Bagno, Santa Caterina, Porto Cesareo ja Torre Lapillo.

Lecce
Lecce
Lecce
Lecce
Lecce
Lecce

OTRANTO

Otranto on suosittu turistikohde ja se on myös itäisin Italian kaupunki. Otranto on alunperin ollut kreikkalainen satamakaupunki, sen jälkeen sen valloittivat roomalaiset, sitten kaupunki siirtyi bysantin vallan alle, sen jälkeen tulivat normannit ja lopulta aragonialaiset. Kaupungin vaikuttavin nähtävyys on ehdottomasti katedraali, joka sijaitsee kaupungin keskellä. Myös kaupungin linnoitukset, Castello Aragonese, on suosittu nähtävyys. Kaupunki on rakennettu normannikatedraalin ja linnan ympärille.

Otranton linna on kuuluisa, sillä se on ensimmäisen gootttilaisen kauhuromaanin tapahtumapaikka ja antoi myös nimen kirjalle. Linnan rakensi Alfonso d'Aragon vuosina 1485-1498. Linnan paikalla sijaitsi aiemmin vanhempi linnoitus, jonka osia on vielä jonkin verran jäljellä.

Otrantossa järjestetään vuosittain vuodenvaihteessa festivaalit,jotka keskittyvät taiteeseen, kulttuuriin ja musiikkiin. Festivaali juhlistaa Puglian alueen kulttuurillista monimuotoisuutta.

Otranto
Otranto
Otranto
Otranto
Otranto
Otranto

PORTO BADISCO

Rantakaupunki Porto Badisco sijaitsee lähellä Otrantoa. Kaupunki tunnetaan erityisesti rikkaasta ruokakulttuuristaan, varsinkin merisiiltä käytetään Badiscossa paljon. Erään tulkinnan mukaan Vergiliuksen Aeneas pysähtyi retkillään ensiksi Badiscoon paettuaan Troijasta. Porto Badiscon satama-alue on kaunis ja täynnä arkkitehtuurin helmiä ja rehevää ja värikästä kasvillisuutta.

 

LAGO BAUXITE

Otrantosta löydettiin bauksiittia 1930-luvulla. Bauksiittia kaivettiin Otrantosta vuosien 1960-1976 aikana, kunnes kaivos vihdoin suljettiin. Bauksiitista saadaan alumiinia ja sitä käytetään myös monissa muissa yhdisteissä. Bauksiittikaivos on nykyisin järvi ja se on hätkähdyttävän kaunis näky, sillä järven vesi on syvän turkoosia, maaperä punertavaa ja sitä ympäröivä kasvillisuus kirkkaanvihreää. Kaivostoiminnan päätyttyä paikasta on tullut suosittu matkailukohde. Paikalliset käsityöläiset hyödyntävät edelleen alueen punaista maaperää käsitöidensä värjäämiseen, mutta väriä kerätään nykyisin luontoa kunnioittaen.

Lago Bauxite
Lago Bauxite
Ostuni
Ostuni
Ostuni
Ostuni

OSTUNI

Ostuni tunnetaan myös valkoisena kaupunkina, sillä sen vanha keskusta oli aikoinaan kalkittu valkoiseksi. Valkoiseksi kalkitsemisen syynä oli kaupunkiin levinnyt rutto, sillä kalkitsemisen uskottiin ehkäisevän ruton leviämistä. Ostuni sijaitsee eteläisessä Murgiassa Salenton rajalla. Kaupunki on saanut tunnustusta ja useita palkintoja työstään meren puhdistuksen hyväksi ja tätä nykyä kaupunkia ympäröivä merialue onkin italian puhtainta yhdessä Otranton, Castron, Leucan ja Gallipolin kanssa.

Ostunin tärkeimmät tulonlähteet ovat turismi ja maatalous, erityisesti oliiviöljy ja viini. Alueella onkin paljon vanhoja maatiloja sekä metsien lähellä että Ostunin satama-alueella, minne on myös rakennettu lukuisia luksushotelleja.

 

ALBEROBELLO

Alberobello tunnetaan trullitaloistaan, jotka julistettiin UNESCOn maailmanperintö-kohteeksi vuonna 1996.

Alue asutettiin 1500-luvulla, kun Conversanon kreivi Andrea Matteo Acquaviva d'Aragona, kuuluisan kreivi Giulio Antonio Acquavivan poika (kuoli Otrantossa vuonna 1481 puolustaessaan kaupunkia turkkilaisia vastaan), lahjoitti maata neljällekymmenelle maanviljelijälle sillä ehdolla, että he palkkioksi maksaisivat vuosittain kymmeneosan sadostaan kreiville.

Conversanon kreivin seuraaja, kreivi Giangirolamo II (1600-1665) aloitti varsinaisten trullitalojen rakentamisen. Kreivi antoi alaisilleen luvan rakentamiseen ilman laastia latomalla kalkkikiven kappaleita kivimuurin tapaan, mikä kiihdytti rakennusintoa. Tämä rakennustapa on tunnettu esihistorialliselta ajalta asti, ja Alberobellon seudulla sitä käytetään edelleen.  Kreivin määräyksellä oli syynsä: kreivi vältti näin ovelasti maksamasta veroja espanjalaiselle Napolin kuningaskunnan varakuninkaalle.

Nykyään Alberobello on ainoa paikka Italiassa, jossa trullitaloja on säilynyt tässä mittakaavassa.

Alberobello
Alberobello
salento_5b
Alberobello
Alberobello

POGGIARDO ja VASTE

Poggiardossa on kaunista luontoa, erityisesti mäntymetsiköitä, lukuisia villiorkideoiden lajeja, ikivanhoja oliivilehtoja, bauksiittikaivoksia ja upeita luolia täynnä stalagmiitteja ja stalagtiitteja. Poggiardon alue on ollut asutettu aikojen alusta asti, Vasten asuinalue voidaan jäljittää ainakin 600-luvulle eKr. Alueen tärkeimpiin nähtävyyksiin voidaan lukea katedraali, San Francescon kirkko, Palazzo Episcopo, Palazzo Guarini, Palazzo Pipini, Palazzo Circolone, Sticchi Carluccio palatsi, Lucretiuksen palatsi, Pispicon palatsi, Palazzo Sossi Sergio.

Vasten alueella on hieno ulkoilmamuseo, joka levittäytyy yli 20 hehtaarin alueelle Serre Vastista aina Poggiardoon asti. Kaivauksissa on löydetty merkittäviä raunioita Vasten messapiaaniselta ajalta: kaupungin perustuksia, muureja ja asuinrakennuksia. Osa haudoista on säilynyt täysin koskemattomina ja alueelta on löytynyt myös muinainen pakanatemppeli. Osa löydöksistä on esillä kaupungin museossa, joka sijaitsee vanhassa kaupungissa.

 

Alueen nähtävyyksiä:

Katedraali: Katedraali on omistettu neitsyt Marialle (Santa Maria delle Grazie) ja se on rakennettu 1500-luvun alkupuolella. Katedraali pääsi pahoin rapistumaan, mutta se kunnostettiin vuonna 1761. Kirkon tyyli on barokkia ja se on rakennettu paikallisesta kalkkikivestä.

Chapel of St. Anthony of Padua: Lkappelin paikalla sijaitsi 1600-luvulla Paduan pyhälle Antoniukselle omistettukirkko. Kirkko kuitenkin romahti vuonna 1845 ja sen paikalle rakennettiin kappeli vuonna 1856.

Crypt of Santi Stefani: Krypta on kaivettu kokonaan kallioon ja sen sisällä on ainutlaatuisia freskoja 900-1500-luvuilta.

Baron's Palace: Palatsi on saanut nykymuotonsa 1300- ja 1700-lukujen aikana ja koostuu tornista ja itse palatsista, joita yhdistää kaupunginmuurit.

Poggiardo
Poggiardo
ruoka_1
Vaste
Vaste

SANTA CESAREA TERME

Santa Cesarea Terme sijaitsee Salenton maakunnassa, itärannikolla. Paikan suurin nähtävyys on luontaiset lähteet ja kaupunki onkin täynnä kylpylöitä.

Kaupungin muita nähtävyyksiä:

Mother of the Sacred Heart Church, Sticchi Villa, Villa Raffaella, Tamborino Palace, Torre Miggiano.

Santa Cesarea Terme
Santa Cesarea Terme
Santa Cesarea Terme
Santa Cesarea Terme
Castro
Castro

CASTRO

Castron kaupunki sijaitsee Salenton niemimaan itärannikolla. Kaupunki on muodostunut kahdesta eri keskiaikaisesta kylästä, joista toinen sijaitsee kukkulan laella ja toinen taas alhaalla satamassa.

Nähtävyyksiä

Linna ja kaupunginmuurit. Linna on rakennettu bysanttilaisten raunioiden päälle turkkilaisten invaasion jälkeen. Kaupungissa on vielä jäljellä bysanttilaiskirkon jäänteet.

Castro Marina: Sataman alue on kaunis, pitkälle levittyvät hiekkarannat ja kristallinkirkas vesi tekevät siitä suositun matkailukohteen. Castro Marinan alueella on paljon upeita luolia, joista merkittävimmät ovat Zinzulusa ja Romanelli.

Grotto Zinzulusa: Upea luolasto täynnä stalagmiitteja ja stalagtiitteja.

Grotto Romanelli: Sijaitsee lähellä Zinzulusaa. Luolasta on löydetty kivikautisia piirustuksia ja kaiverruksia.

Life in Italy

Ota yhteyttä! / Contact Us!

  Olen alustavasti kiinnostunut... / I am interested of a trip to...
  Santiago de CompostelaItalia / Italy

  Muita vaihtoehtoja... / Other options...
  Haluaisin varata matkan / I would like to book a tripOttakaa minuun yhteyttä / Please, contact me